Aidsfonds_602

De toegift van Hans maakt het verschil voor het Aidsfonds 

 

Hans van Klaveren maakte in de jaren ’80 en ’90 mee hoe veel van zijn vrienden en bekenden aids kregen en stierven. Vreselijk vond hij dat. Toen hij zelf ging nadenken over zijn nalatenschap, kwam Aidsfonds in beeld. Hij voelde zich betrokken bij de organisatie die zich met hart en ziel inzet om hiv en aids een halt toe te roepen. Dáár moest de erfenis naartoe.

Wilt u meer weten hoe u met uw nalatenschap de strijd tegen hiv en aids kunt steunen? Neem dan contact op met Noud Rietman van Aidsfonds via 06-531 456 54 of nrietman@aidsfonds.nl.
Of kijk op www.toegift.nl/aidsfonds.


Aidsfonds - logo

Hans overleed vorig jaar, 87 jaar oud, na een mooi en veelbewogen leven. Rob Geurts, de man van zijn nicht, vertelt: “Hans is meer dan 50 jaar samen geweest met zijn partner John. Het was liefde op het eerste gezicht. Ze zijn nooit meer uit elkaar gegaan.” Bijzonder was in die tijd -begin jaren zestig- dat ze gingen samenwonen. Die beslissing typeert Hans en zijn vriend, zij volgden hun eigen weg. “Vrijheid was voor Hans erg belangrijk, dat was ook een overweging om voor Aidsfonds te kiezen,” vertelt Rob. “Hij vond het vreselijk hoe de vrijheid rondom seksualiteit, ook door de ziekte aids, onder druk kwam te staan.” Rob verzorgt als executeur de afhandeling van de erfenis. “Hans heeft Aidsfonds tot enige erfgenaam benoemd. Dat betekent dat de organisatie niet alleen het spaargeld maar ook de opbrengst van zijn appartement krijgt.” Het geld gaat straks naar onderzoek naar de genezing van aids. “Helemaal in de lijn met wat Hans belangrijk vond!”


De toegift van Hans maakt het verschil

Aidsfonds als erfgenaam

Hans van Klaveren bepaalde altijd zijn eigen koers, zoals bij de keuze voor zijn partner John. Ook zijn erfenis regelde hij op zijn eigen manier. Veel vrienden stierven aan de gevolgen van aids, daarom koos hij Aidsfonds als erfgenaam. Zo werd zijn nalatenschap een toegift op wat hij belangrijk vond in het leven.”


Oeganda_594

Aidsfonds

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.

Table of contents

Loading ...