Headerfoto - Amref

De toegift van Frans maakt het verschil voor Amref Flying Doctors 

 

Frans van Passel (74) werkte 33 jaar als anesthesist. Hij kreeg in zijn praktijk een jonge vrouw die door besnijdenis onherstelbaar was beschadigd.“Amref Flying Doctors doet er alles aan om dit afschuwelijke fenomeen de wereld uit te helpen. Dat spreekt me enorm aan.”


Maak het verschil!

Wilt u meer weten hoe u kunt meehelpen in de strijd nalatenschap? Ga dan naar Amref.nl/nalaten en vraag de gratis brochure aan. U krijgt dan ons uitgebreide erfenisdossier cadeau. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 071 – 576 94 76.


Nalaten - logo
Nieuw ritueel zonder bloedvergieten

“De jonge vrouw uit mijn praktijk moest noodgedwongen met een keizersnede bevallen. Besnijdenis is verboden, maar bij Masai-stammen in Kenia gebeurt dit als een meisje 12 jaar oud is. Dat vind ik mensonterend, besnijdenis moet daarom de wereld uit!” Amref Flying Doctors ontwikkelde samen met de Masai een alternatief ritueel zonder bloedvergieten, met mooie tradities als het dragen van speciale kleding en sieraden, zang en dans. En belangrijk: de meisjes krijgen onderwijs en voorlichting over gezonde seksualiteit en vrouwenrechten. Duizenden meisjes doorliepen zo dit nieuwe ritueel om vrouw te worden, zonder die pijnlijke besnijdenis. Het doel is deze meisjes hun school te laten afmaken. “We geven miljarden uit aan oorlogen, maar er is nauwelijks geld voor mensen in Afrika. Dat heeft me altijd gestoord. Amref is een professionele organisatie die zich inzet voor concrete doelen en is groot genoeg om het verschil te maken. Wie één kind redt, redt een hele generatie, luidt een Jiddisch spreekwoord. Ik vind het een fijn idee als ik na mijn leven iets kan betekenen voor het leven van generaties na mij.”


De toegift van Frans maakt het verschil

“Wie één kind helpt, helpt een hele generatie”

Frans van Passel werkte in de streekziekenhuizen van Velp en Zevenaar. Hij had graag in Afrika willen werken als arts, maar door omstandigheden kwam het daar niet van. Nu kan hij wel in de toekomst iets betekenen voor deze Afrikaanse vrouwen. Hij kiest er voor om Amref Flying Doctors in zijn testament op te nemen.


Nalaten - polaroid - oxfam

Amref

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.

Table of contents

Loading ...