Headerfoto - Dierenbescherming

De toegift van Dorien maakt het verschil voor de Dierenbescherming 

 

Op haar 24e vertrok Dorien Pel met haar vriend naar Nieuw-Zeeland. Ze bouwden er een leven op en kregen twee zonen. Na dertig jaar kwam Dorien terug naar Nederland met haar lievelingshondje Papi. Niet lang na terugkomst bleek ze ernstig ziek. Vorig jaar juli overleed Dorien (58) aan de gevolgen van borstkanker. Een ding stond voor haar vast: een deel van haar nalatenschap moest naar de Dierenbescherming.


Maak het verschil!

Kijk voor meer informatie over nalaten aan de Dierenbescherming op Dierenbescherming.nl/nalaten of neem direct contact op met een van onze adviseurs via het telefoonnummer 088 - 811 3066 (7 dagen per week).


Nalaten - logo
Meedenken over de besteding van het geld

Haar zus Marjolein: “Dorien was gek op dieren. Thuis hadden we cavia’s, hamsters en parkieten. Die liefde voor de dieren werd aan de andere kant van de wereld alleen maar sterker. In en om haar huis waren altijd honden, katten, ezeltjes en kippen. Als familie waren we blij haar weer in ons midden te hebben, maar tot ons verdriet duurde die periode maar kort. Mijn zus hoorde al snel dat ze niet beter zou worden. Een moeilijke tijd, maar ze was ook realistisch. We zijn samen naar de notaris gegaan om haar testament op te stellen. Daarin liet ze opschrijven dat ze tienduizend euro aan de Dierenbescherming wilde nalaten. Ze wilde er zeker van zijn dat ze ook na haar overlijden nog iets voor de dieren kon betekenen. Na haar dood ben ik met Jeroen van Dijke van de Dierenbescherming op zoek gegaan naar een mooi project. Hij opperde het idee van schuilhuisjes in dierenasiels, waar angstige dieren zich kunnen terugtrekken. Het deed me goed om mee te denken over de besteding van het geld en te weten dat het op de juiste plek terechtkomt. Uiteindelijk zijn er 62 schuilhuisjes voor twintig asielen aangeschaft waar mijn zus erg blij mee zou zijn geweest.


De toegift van Dorien maakt het verschil

“Na mijn dood wil ik nog wat betekenen voor dieren!”

Dorien heeft 30 jaar in Nieuw-Zeeland gewoond en werd moeder van twee zoons. Ze heeft altijd dieren om zich heen gehad, met name honden. Dorien was erg creatief en geïnteresseerd in de menselijke geest. Met haar opleiding als kleuterjuf is ze in Nieuw-Zeeland verder gaan studeren en psychotherapeut geworden. Vier jaar voor haar overlijden, is Dorien weer terug naar Nederland gekomen.


Nalaten - polaroid - oxfam

Dierenbescherming

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.

Table of contents

Loading ...