Bad

 

Gezond in bad

Niets is heerlijker dan een warm bad na een lange, vermoeiende of winterkoude dag. Met deze tips geniet u optimaal én zorgt u goed voor uw huid.

Een warm bad nemen is heerlijk ontspannend voor uw lijf.  Ook is het een moment om even mentaal tot rust te komen en tot uzelf te komen. Hoe zorgt u voor een optimale badsessie die óók goed is voor uw huid? 

De huid is uw grootste orgaan, een volwassene heeft ongeveer 1,7 vierkante meter huid. Uw huid beschermt uw vitale organen. Een goede huidverzorging is daarom erg belangrijk. Reiniging in bad is een goede manier om de huid te verzorgen, dit om de groei van bacteriën tegen te gaan. Bacteriën op de huid kunnen een probleem vormen wanneer u zich snijdt of een schram heeft, er kunnen dan sneller infecties onstaan.  

De belangrijkste regel voor gezond in bad gaan is:

Horen_414

'In water dat u niet wilt drinken, kunt u beter ook niet badderen.' 

Het is dus niet gezond om te badderen in vervuild water. Spoel uzelf daarom altijd af onder de douche vóór u in bad gaat. Het lichaamsvuil spoelt door het doucheputje en u stapt daarna lekker schoon in bad. Een andere grote boosdoener voor de huid is chloor. Nu hebben wij in Nederland geluk, het drinkwater is hier van topkwaliteit en dat zonder de toevoeging van chloor. In veel andere landen, zoals Spanje, Italië, Engeland en de Verenigde Staten wordt chloor toegevoegd aan het drinkwater om bacteriën te doden. Voordeel van chloor is dat het goed werkt tegen de meeste vervuiling en dat het goedkoop is. 

Chloor is niet schadelijk voor onze gezondheid in de kleine hoeveelheden die aan het drinkwater in het buitenland zijn toegevoegd. Toch is er bewijs dat chloor in het drinkwater óók goede bacteriën doodt die nodig zijn voor een optimale gezondheid. Als u in bad gaat in het buitenland is de kans groot dat er chloor aan het kraanwater is toegevoegd. Uw huid zal dit absorberen, helemaal omdat poriën verder gaan openstaan van warm water. Naast het doodmaken van (ook goede) bacteriën kan chloor zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. Om dit tegen te gaan, is het goed uw bad te ontdoen van chloor, nog voor u maar een teen in bad steekt.

Badwater_485
Badwater_486
Badwater_487

Hoe ontdoet u uw badwater van chloor?

Vitamine C is dé oplossing om chloor te neutraliseren. Neem een badolie mee met een hoge dosis Vitamine C. Een voorbeeld hiervan is Therme Mist Zen White Lotus Badolie. Er zijn ook badtabletten te koop met een hoge dosis Vitamine C. Een voorbeeld hiervan zijn de Douglas Beauty System Ylang-Ylang Badtabletten.Wat u ook kunt doen, is een zakje Vitamine C-poeder meenemen en hiervan een theelepeltje aan uw bad toevoegen. Vul uw bad met heet water, voeg de vitamine C toe, wacht vijf minuten en u bent klaar voor uw bad. 

 

  • Therme Mist Zen White Lotus Badolie is te koop bij o.a. Kruidvat, bol.com en Albert Heijn 
  • Douglas Beauty System Ylang-Ylang Badtablet is te koop bij de Douglas winkels of online via www.douglas.nl
  • Vitamine C-poeder (Purasana Raw Camu Camu Poeder Bio) kunt u bestellen bij www.hollandandbarrett.nl

Naar de colofon 

Niets is heerlijker dan een warm bad na een lange, vermoeiende of winterkoude dag. Met deze tips geniet u optimaal én zorgt u goed voor uw huid.

7/8
Loading ...