Goedemorgen!

Ontbijt als een koning,

 

lunch als een prins en dineer als een bedelaar. Deze uitspraak heeft u vast weleens ergens gehoord of gelezen. Volgens velen is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Niet ontbijten zou ongunstige effecten voor onze gezondheid hebben. 

Uit verschillende onderzoeken, gepubliceerd door de American Society for Nutrition, blijkt echter dat we er niet zo zwaar aan hoeven te tillen. Het ontbijt is wel degelijk een goede basis voor het begin van de dag maar een keer overslaan of helemaal niet ontbijten heeft geen bewezen effect op onze gezondheid.    

 

Afvallen

Bij één van de onderzoeken werd een aantal proefpersonen in in twee groepen verdeeld, waarvan de ene geen ontbijt at en de andere een stevig ontbijt van 700 calorieën. Na zes weken waren er geen verandering in de stofwisseling te zien. Het grootste verschil was dat degenen die niet hadden ontbeten gedurende de dag minder calorieën tot zich namen dan de personen die wel hadden ontbeten. Ook compenseerden ze het ontbijt niet met meer eten in de loop van de dag. Bovendien was er geen verschil in gewichtsverlies tussen de twee groepen.  

 

Gezonde levensstijl

De onderzoekers concludeerden dat  de gezondheid van mensen die een goed ontbijt eten vaak beter is omdat zij in het algemeen al een gevarieerder eetpatroon en een bewustere levensstijl hebben. Het ligt dus niet aan het feit dat ze ontbijten. Wel werd ontdekt dat mensen die ontbeten hadden een stabielere suikerspiegel hadden en meer geneigd waren om die dag calorieën te verbranden. Ook kwamen de niet-ontbijters wat trager op gang dan hun ontbijtende medemens.  

 

Persoonlijk

Start jij de dag met een ontbijt of heb jij ’s ochtends eigenlijk geen trek in eten? Doe het vooral niet  ‘omdat men zegt dat het goed voor je is’, maar luister dan lekker naar je gevoel. Het gaat er om dat je de voor jou benodigde dagelijkse caloriebehoefte binnenkrijgt. Als jij dat doet in de overige maaltijden, dan kan dat geen kwaad.

Hippe ontbijtjes 

 

Dat ontbijten niet per se noodzakelijk is neemt niet weg dat het wel hartstikke hip én lekker is om van het ontbijt een feest te maken. Fruit, eieren en havermout zijn favoriet. 

 

Uit de vele recepten die online te vinden zijn hebben wij hieronder een aantal verrassende ontbijtjes voor u geselecteerd:

 

 

klik op de tekst en de pagina met het recept opent in een nieuw scherm.

 

 

 


ontbijt_122

Ontbijtquiz

 

Hoeveel weet u al over het ontbijt?

 

Doe mee aan de ontbijtquiz en maak kans op THE BAG, een rijkgevulde goodiebag met producten die winnaar zijn van de product verkiezing  ‘Gekozen Product van het Jaar 2017’.

Klik hier om mee te doen 

Volgende 

Volgens velen is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Niet ontbijten zou ongunstige effecten voor onze gezondheid hebben. Uit verschillende onderzoeken, gepubliceerd door de American Society for Nutrition, blijkt echter dat we er niet zo zwaar aan hoeven te tillen.

4/8
Loading ...