Wegwijs in de jungle van energieleveranciers

Nu vergelijken 


Energiekosten

 

In Nederland bepaalt iedereen zelf van wie men gas en stroom ontvangt. Je bent vrij om de energieleverancier te kiezen die het beste bij je past. Is je energiecontract verlopen, ga je verhuizen of ben je niet tevreden over uw huidige leverancier?

Dan kun je overstappen naar een andere energieleverancier. Overstappen van energieleverancier mag zo vaak en wanneer je maar wilt. 

 

Vergelijk tarieven 

Vergelijken

De eerste stap die je onderneemt voordat je een energie overstap doet is het vergelijken van energieleveranciers. Je wilt immers door een energie overstap een financieel voordeel behalen, maar ook kiezen voor een leverancier met goede service. Energievergelijken kan een ingewikkelde klus zijn, omdat je rekening moet houden met verschillende kostenposten. 

 

Vergelijk tarieven 

Kosten

 

Je energierekening bestaat uit 6 kostenposten: 

 

Energieleveranciers kunnen concurreren op de onderdelen variabele leveringskosten en vaste leveringskosten. Hiervoor mogen ze de prijs bepalen, voor nieuwe klanten bepalen ze iedere maand de prijs. Als je de tarieven vast hebt staan bij je leverancier dan wijzigen deze niet gedurende de contractperiode. Heb je een variabel contract? Dan mag de leverancier de prijzen wel tussentijds wijzigen. 

"90% van de Nederlanders betaalt te veel voor hun gas en stroom. Jij ook?"

Hulp met vergelijken

 

Om het wat makkelijker te maken heeft Consumind voor je kosteloos al de vergelijking gemaakt tussen meer dan twintig leveranciers. Dat scheelt je een hoop uitzoekwerk! Nadat je jouw gegevens en verbruik hebt ingevuld zie je direct online de energievergelijking. Je ziet staan hoeveel je nu per maand met de actuele tarieven zou betalen bij de diverse leveranciers. Zo kun je kiezen om een energie overstap te maken naar een leverancier waar je voordeliger uit bent.

 

Vergelijk tarieven 

Jungle

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.

Table of contents

Loading ...