Headerfoto - unicef

De toegift van Jörgen maakt het verschil voor UNICEF 


Presentator en cabaretier Jörgen Raymann kijkt terug op een prachtige jeugd in Suriname. Eindeloos buitenspelen, het kon niet op. Vijftig worden vond hij confronterend. “Maar hoe oud ik ook word, het jongetje in mezelf wil ik nooit kwijtraken. Ik gun elk kind net zo’n gelukkige jeugd als ik vroeger had. Met die gedachte steun ik UNICEF, ook als ik er niet meer ben; mijn testament ligt klaar” 

 

“Mijn ouders verhuisden naar Suriname toen ik nog een baby was. We woonden op een mooie plek in Paramaribo, we hadden het goed. Ik kon eindeloos buiten spelen als ‘de jongens van de Kameleon’ maar dan in de tropen. Dat vrije gevoel van vroeger kan ik nog zo oproepen: op het podium, of als ik met onze hond Sammy speel, dan ben ik weer dat jochie. Als je het kind in jezelf niet meer kunt vinden, ben je een essentieel stukje van jezelf kwijt”.  

Maak het verschil!

Meer weten? Kijk op www.unicef.nl/nalatenschap. Liever persoonlijk contact? Stuur een bericht via nalaten@unicef.nl of bel naar 088 444 96 50.


Nalaten - logo unicef
Testament

“Dat was bijna zo toen ik vijftig werd. Ik vond het heftig. Het ging in die periode niet goed met me. Een midlifecrisis? Nee, meer een reality check. Mijn vader was nog maar 55 jaar toen hij stierf. Dat zette me aan het denken: ik ben anders naar leven en dood gaan kijken. Ik wil blijven geloven in het goede en niet verbitterd raken. Mijn testament ligt er. Daarin staat dat ik geld nalaat aan UNICEF. Dat wil alle kinderen een kans geven, zodat zij weerbaar worden en zich goed kunnen ontplooien. Ik ben zelf vader van twee dochters Melody en Jahlisa. Zij zijn volwassen en kregen alle mogelijkheden. Gun een ander wat je jezelf ook gunt. Als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen, doe ik dat met heel veel liefde en plezier.'


De toegift van Jörgen maakt het verschil

Ik laat kinderen een toekomst na

Jörgen Raymann vertelt waarom hij UNICEF in zijn testament heeft opgenomen. UNICEF is zeer dankbaar voor elke nalatenschap, groot of klein. Met al die bijdragen samen zorgen we voor een beter leven voor kinderen wereldwijd. 

 

Presentator en cabaretier Jörgen Raymann was als kind al gefascineerd door televisie. Op zijn 17e presenteerde hij zijn eerste tv-quiz in Suriname. Het maken van tv beviel hem goed en hij besloot hiermee door te gaan. Hij staat nu in het theater met ‘Zo kan het ook!’Jörgen kreeg in zijn jeugd hulp toen dat hard nodig was. Hij gunt kinderen wereldwijd hetzelfde en is daarom sinds 2005 ambassadeur van UNICEF Nederland.


Nalaten - polaroid - unicef

UNICEF

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.

Table of contents

Loading ...