10 dingen die u moet weten over…..  

Tanzania en Zanzibar

Tanzania en Zanzibar, het is Afrika op zijn mooist. Wildlife, adembenemende natuur, parelwitte stranden, het heeft alles in zich. Tien hoogtepunten voor als u overweegt een bezoek te gaan brengen aan dit veelzijdige land. 
z afrika koffer COPY

meer lezen

1. Serengeti


 

Serengeti Nationaal Park is het beroemdste park van Tanzania. Wie hier op safari gaat, loopt grote kans de Big Five in levenden lijve te ontmoeten. Tenminste, vier van de vijf, want de beschermde neushoorn is bijna nooit te zien. In het park leven meer dan drie miljoen dieren, van 35 verschillende diersoorten.

Tanzania_545

meer Lezen

Zuid-Afrika_191

2. Kilimanjaro


 

De slapende vulkaan, de Kilimanjaro, is met 5895 meter de hoogste berg van Afrika en de grootste vrijstaande berg van de wereld. De eeuwig besneeuwde toppen van deze slapende vulkaan hebben een onuitwisbare aantrekkingskracht op avonturiers die ‘m willen beklimmen.

3. Zanzibar


 

Zanzibar, het wordt niet voor niets ‘de parel van de Indische oceaan’ genoemd. Het is een eiland met paradijselijke stranden, een azuurblauwe zee en wuivende palmen. In één van de vele resorts kunt u genieten van een paar dagen heerlijk in de zon.

meer Lezen

Zuid-Afrika_192
Tanzania_546

4. Ngorongoro Krater


 

Nog een prachtige plek om wildlife te bekijken is de Ngorongoro Krater. Door het unieke ecosysteem beschikt het gebied over een hoge wildconcentratie. Het is de thuisbasis van olifanten, buffels, hyena’s en leeuwen. Vanwege de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voldoende voedsel zijn leeuwen hier gemiddeld zelfs groter dan in de rest van Afrika.

5. Stone Town


 

Stone Town is de hoofdstad van Zanzibar en heeft een rijke historie. Tot aan de 19e eeuw was het een belangrijk handelscentrum voor kruidnagels en de Arabische slavenhandel. De stad herbergt een wirwar aan kleine steegjes waarin u urenlang kunt dolen en u zich kunt vergapen aan alle levendigheid van deze stad: spelende kinderen, ambachtslieden en overal heerlijk eten.

Tanzania_547
Tanzania_548

6. Arusha


 

Arusha is gelegen in het noorden van Tanzania. Het is een ideale uitvalsbasis voor de Kilimanjaro, Serengeti en Lake Manjara. Ook de stad zelf is zeker een bezoek waard. Bezienswaardighden zijn de Bishop's Cathedral of Arusha en de Arusha Clock Tower.

7. de Masai


 

Tanzania kent een rijke cultuur van eeuwenoude tradities. Er wonen honderden verschillende stammen in het land, de beroemdste is de Masaï, een nomadisch volk dat al eeuwenlang door het oosten van Afrika trekt. De Masaï zijn duidelijk te herkennen aan hun felrode gewaden en gekleurde sieraden. 

Tanzania_544
Tanzania_549

8. Lake Manjara


 

Lake Manjara National Park is een paradijselijk oerwoud vol apen en klaterende beekjes met glashelder water. Bij de ingang van het park wordt u uitbundig begroet door de vele bavianen. Bij de Hippo Pool is het gedrag van een groot aantal nijlpaarden van dichtbij te bestuderen. Het gesop, geplons en gegaap van de enorme beesten is een vermakelijk schouwspel.

9. Prison Island


 

Net voor de kust van Stone Town ligt Prison Island, een klein eiland waar in de 19e eeuw een gevangenis werd gebouwd voor opstandige slaven. Deze is echter nooit in gebruik genomen, nu doet de  gevangenis dienst als restaurant en hotel. Tegenwoordig is er op het eiland een groep landschildpadden te bewonderen. Op de ruggen van de schildpadden staan de leeftijden geschreven. Als deze kloppen dan zou de oudste bijna 200 jaar oud zijn.

Tanzania_550
Tanzania_551

10. Onderwater


 

Zanzibar is een ideale plek om kennis te maken met de onderwaterwereld. Het is een paradijs voor scubaduikers en/of snorkelaars. Snorkelen is een vrij eenvoudige en veilige manier om al het moois dat Zanzibar onder water te bieden heeft te bewonderen. Van spectucalaire koraalriffen tot de meest kleurrijke tropische vissen.

Tanzania_552

 

Bent u geïnteresseerd in een vakantie naar Tanzania en/of Zanzibar? Laat u dan adviseren door Jambo Safari Club.

 

Kijk voor meer informatie op jambo.nl of bel met 020-2012740.

 

 

 

Tanzania

3/8
Loading ...