Engeland

The Cotswolds, Yorkshire en East Anglia
Engeland heeft verrassend veel leuke autoroutes. Het ene moment is het alsof u in een Engelse detective bent beland, het volgende moment geniet u van de rust in een groen heuvellandschap. 
Engeland_193

Meer lezen

Start intro


   Romantische route 

The Cotswolds


   Eindeloze uitzichten  

 Yorkshire


   Good old England

East Anglia

Elke streek heeft zijn eigen charme en het landschap blijft verrassen. Het enige wat hetzelfde blijft zijn de weggetjes met heggen en stenen muurtjes. En met de ferry bent u er zo!


Overtocht met de nachtferry

  Uw vakantie naar Engeland begint ontspannen met een overtocht met de nachtferry van Stena Line. U overnacht aan boord in uw eigen hut. Er zijn diverse restaurants, een bar, een bioscoop en een shop. De volgende ochtend komt u uitgerust aan, en heeft u nog de hele dag om op uw bestemming te komen.

Romantische route

The Cotswolds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Dit is het Engeland zoals u het kent van televisieseries en kostuumdrama’s: landhuizen, fotogenieke dorpjes en slingerende landweggetjes door groene heuvels. Rij hier de Romantic Road; deze is circa 265 km lang en bestaat uit twee routes. Beide routes beginnen bij het plaatsje Cheltenham en komen langs mooie dorpjes als Stow-on-the-Wold en Chipping Campden. Ontdek ook de charmante antiekdorpjes, Sudeley Castle en de geboorteplaats van Shakespeare.

Op een heuvel ten zuiden van Winchcombe staat het statige Sudeley Castle, dat in 1450 werd gebouwd. Katherine Parr, de zesde echtgenote van Hendrik VIII, is hier begraven. Nu is het privé-domein van Lord en Lady Ashcombe. Het kasteel en de mooie omringende tuin zijn absoluut een bezoek waard.

  Populaire antiekcentra zijn Burford, het wolstadje Stow-on-the-Wold, Chipping Campden en Chipping Norton. De naam Chipping, die u in de Cotswolds vaak tegenkomt, is oud-Engels voor handelsplaats. In Chipping Campden staat een mooie markthal en brouwerij, die nu vol staat met antiek. Stow heeft meer dan 40 antiekwinkels en kunstgaleries.

 

  In het noorden van de Cotswolds ligt Stratford-upon-Avon waar nog veel mooie 16e-eeuwse vakwerkhuizen staan. Alles is hier Shakespeare: zijn geboortehuis, de huizen van zijn moeder en dochter, het theater waar hij werkte en zijn graf in de Holy Trinity Church.

Lees verder over Yorkshire

Eindeloze uitzichten in Yorkshire 

 

  In Yorkshire vindt u nóg meer stenen muurtjes dan in de rest van Engeland. Daartussen liggen stroomversnellingen, mooie groene heuvels en hooggelegen heidevelden. Dit gebied heeft twee nationale parken, en u kunt hier geweldig rondrijden zonder veel andere mensen tegen te komen. In dit gebied staan veel landhuizen waar u soms ook kunt overnachten.

 

  Verwen uzelf met een verblijf op stand in Gisborough Hall, het voormalige woonhuis van de Lord of Gisborough. De Lord zelf is 'kleiner' gaan wonen naast het hotel maar is regelmatig in het hotel te vinden en kruipt dan achter de piano of maakt een praatje met de gasten. Ontdek de North York Moors, de imposante kliffenkust langs de Noordzee en de oude stadjes, abdijen en kastelen in de omgeving met als hoogtepunt een bezoek aan Castle Howard.

Meer lezen

‘Good old England’

in East Anglia

  Een bij toeristen minder bekend deel van Engeland is het oosten, ook wel East Anglia genoemd. In het groene landschap liggen gezellige dorpjes, en de stad Cambridge is binnen handbereik. Veel van de dorpjes zijn er al sinds de Romeinse tijd en werden welvarend door de wolhandel. Sla in Suffolk het stadje Lavenham niet over! Je kunt in deze regio zelf rondtoeren, maar er zijn ook kant-en-klare routes te rijden.

Geweldig logeeradres

Lavenham is een plaatsje in Suffolk dat in de 16e eeuw rijk werd door de wolhandel. Vandaag de dag vindt u er nog veel traditionele vakwerkhuizen, en diverse antiekwinkeltjes. Het zwart-witte vakwerkhuis dat in vroeger tijden de Wool Hall was, is nu onderdeel van hotel The Swan. Het ligt aan het marktplein en is een geweldige plek om te logeren.

  Het hele jaar door is het in de universiteitsstad Cambridge druk en gezellig. Eén van de leukste bijbaantjes van de studenten is het strikken van toeristen voor een boottochtje op de Cam in een punter.

Wandel langs de collegegebouwen, zoals Trinity College en Peterhouse, dat gesticht werd in de 13e eeuw. In de kapel van King’s College uit 1547 is regelmatig het beroemde King’s College Choir te beluisteren. De mooiste boekwinkels en alle bekende Britse warenhuizen zijn in het centrum te vinden. Heeft u tijd over, huur dan een fiets om de omgeving te verkennen.

Meer informatie


 
Bent u geïnteresseerd in een vakantie naar Engeland? Laat u dan adviseren door Buro Scanbrit.

 

 

Kijk voor meer informatie op www.buroscanbrit.nl.

Naar boven

Reis naar Engeland: The Cotswolds, Yorkshire en East-Anglia

3/9
Loading ...