Onderga Skitterend Afrika

De wereld gevat in één land

Steeds meer mensen hebben de verre reizen ontdekt: samen of met een groep naar een ander werelddeel. Eén droombestemming torent boven alles uit en dat is Zuid-Afrika, en niet alleen omdat je er zonder jetlag heen vliegt. Het land heeft gewoon alles in zich.
z afrika koffer COPY

meer lezen

Zuid-Afrika is een droombestemming, ook als het tempo wat minder hoog ligt. De landschappen zijn feeëriek, de mensen zijn alleraardigst en de natuur is ongeëvenaard. Men zegt wel eens dat Zuid-Afrika de wereld is, gevat in één enkel land. En daar is geen speld tussen te krijgen. Veelzijdigheid is het toverwoord. Graag geven wij een aantal tips die u beslist gezien en gedaan moet hebben wanneer u Zuid-Afrika bezoekt.

Spot the Big five

in het Kruger National Park

Zuid-Afrika_35 / big 5 leeuw COPY
Zuid-Afrika_36  mandela COPY

NELSON MANDELA

historisch Robbeneiland

WIJNROUTES

een ultieme ervaring

Zuid-Afrika_37 wijnroutes COPY

The Big Five

  Op Safari gaan is misschien wel de grootste wens van iedere vakantiereiziger die dit land in het vizier heeft. Spot de ‘Big Five’ – oftewel, olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden en neushoorns – in het wereldberoemde Kruger National Park. U komt er ogen te kort, vooral omdat het park immens is: 380 km lang en 60 km breed.

Doe uzelf een plezier en maak een jeepsafari, ook wel ‘game drive’ genoemd. Of onderneem onder begeleiding een wandelsafari. Dit kan in de ochtend of avond, zo is de kans om dieren te spotten het allergrootst. Om het Kruger-avontuur helemaal af te maken is een bush diner de ultieme kers op de slagroom. U dineert dan midden ín de wildernis, een ervaring die je geheid voor altijd bij zal blijven. In het Krugerpark mag u overigens ook met eigen (huur)auto safari rijden, dat kan in een gewone personenauto. Door zelf te rijden houdt u de kosten binnen de perken en geniet u toch van de ongereptheid van het immense park.

meer Lezen

Zuid-Afrika_191

Nelson Mandela

  Kaapstad wordt door velen gezien als één van de mooiere steden ter wereld. De majestueuze Tafelberg van ruim 1.000 meter hoogte, maar ook het bruisende centrum vol musea, restaurants en theaters, zijn hier debet aan. In Kaapstad, de moederstad van Zuid-Afrika, ligt ook het Waterfront. Van hieruit gaat er elke twee uur een ferry naar Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen zat. De kans is groot dat de gids die u rondleidt een ex-gevangene is en dat maakt een bezoek extra aangrijpend.

Al in 1638 deed het eiland dienst als strafkolonie van de Hollanders. Het bleef een gevangeniseiland tot 1991. Op het eiland broeden zeldzame vogels en er leven zeehonden, vandaar de naam Robbeneiland. Vanzelfsprekend is het eiland een historisch monument geworden en staat het sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

meer Lezen

Zuid-Afrika_192

Wijnroutes

   Nog zo’n ultieme ervaring is het bezoeken van één van de bekendste wijngebieden van wereld. Zuid-Afrika wordt gezien als zeer belangrijk wijnproducerend land. Niet voor niets zijn de Zuid-Afrikaanse wijnen mateloos populair in Nederland. Het grootste wijngebied van Zuid-Afrika ligt ten noordoosten van Kaapstad, rondom Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Het landschap is er bezaaid met wijn- en boomgaarden vol fruit, met landhuizen in Kaaps-Hollandse stijl. Houd beslist ook hier uw camera in de aanslag, u schiet de ene ansicht na de andere.

Er zijn talloze wijnroutes die de moeite waard zijn, waaronder de Stellenbosch-wijnroute. Hierin zijn flink wat wijnhuizen opgenomen waar je tegen een kleine vergoeding, de heerlijkste wijnen kunt proeven. De Paarl-wijnroute is ook een gouden tip. Deze route voert namelijk langs pittoreske wijnboerderijen die verspreid liggen langs de imposante Paarlberg. Deze ‘Winelands’ liggen ongeveer vijftig kilometer ten oosten van Kaapstad, ook al zo’n must see tijdens uw Zuid-Afrika-reis.

meer informatie


zuid-afrika-falsebay-523190863.jpg


 
Bent u geïnteresseerd in een vakantie naar Zuid-Afrika? Laat u dan adviseren door Jambo Safari Club.

 

 Kijk voor meer informatie op jambo.nl of bel met 020-2012740.

 

 

 

 

 

Zuid-Afrika

8/9
Loading ...