Headerfoto - Zenden over grenzen

De toegift van Mar maakt het verschil voor Zending over Grenzen 

 

 

Mar Koeneman-Pieloor werkte jaren in het onderwijs. Zij en haar man Nico hadden geen kinderen maar Mar was dol op haar nichten en neven. Via Zending over Grenzen sponsorde zij de familie Rotari uit Moldavië. Na haar overlijden in 2017 neemt haar familie het stokje over en nu kan zoon Victor een goede vakopleiding tot lasser volgen.

Maak het verschil!

Met een testamentaire gift kunt u op een bijzondere manier van grote betekenis zijn in het leven van arme mensen en kwetsbare kinderen. Wilt u meer weten? Vraag vrijblijvend onze brochure aan of neem contact op met Ina Ekkelenkamp: via 036 – 536 3615 of iekkelenkamp@zendingovergrenzen.nl. Kijk voor meer informatie op Zendingovergrenzen.nl/nalaten.


Nalaten - logo

‘Bunicuta Mara’ (omaatje Mara) uit Nederland

Mevrouw Koeneman uit Hilversum was geraakt bij het zien van beelden van de armoede in Oost-Europa. Ze besloot via Zending over Grenzen steun te geven aan de familie Rotari uit de republiek Moldavië: vader Ion, moeder Inga, kinderen Anastasia, Victor en Catalina. Er kwam geld voorvoedselpakketten, kleding, schoolmateriaal en hygiëne-artikelen. Met bouwmaterialen en gereedschap kon het familiehuis afgebouwd worden. Er kwam stookhout, zaaigoed en een kinderwagen voor het jongste meisje. Dochter Anastasia kon met haar hulp een opleiding tot kapster volgen. Bij het behalen van haar diploma schonk mevrouw Koeneman haar de kappersbenodigdheden. Zij en de familie ontmoetten elkaar een aantal keren; tijdens de jaarlijkse sponsorreis met Zending over Grenzen en andere sponsors naar Moldavië. Voor de familie Rotari is Mar inmiddels hun ‘Bunicuta Mara’ (omaatje Mara) uit Nederland. 


Het was haar droom om ook Victor Rotari te helpen met een vervolgopleiding. Nog voordat zij die kon waarmaken, overleed zij plotseling. Met een volle agenda en nog veel creatieve ideeën hield het leven op. Haar familie nam ‘het stokje’ over. Victor kan daardoor aan de slag met zijn vakopleiding tot lasser. Na het overlijden van Mar Koeneman-Pieloor schreef de familie Rotari: “Wij geloven dat zij nu onze hemelse beschermengel is”.


De toegift van MAR maakt het verschil

“Nederlandse ‘Oma Mara’ is onze beschermengel.”

Mar Koeneman-Pieloor (82) had Zending over Grenzen in haar testament opgenomen, met als bestemming de vakopleidingen voor de allerarmste en -zwakste jongeren. Zij krijgen de kans een vak te leren en een betere toekomst op te bouwen.


Nalaten - polaroid - cliniclowns

Zending over grenzen

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.

Table of contents

Loading ...